RSS Twitter Facebook youtube

22.4.12

Iron Lady (2012)

Βαθμολογία: 2/10

Όχι, δεν φταίει η Meryl Streep. Είμαι σίγουρη θα είπε "Ας παίξω και ένα βιογραφικό ρόλο", και καλά έκανε. Θα είδε κιόλας εκεί πέρα ότι θα έπαιζε την Thatcher σου λέει "Καλό θα είναι μωρέ..Δεν διαβάζω καν το σενάριο", πού να φανταστεί η γυναίκα!? Εσένα σε δικαιολογούμε Μέρυλ και ωραία έπαιξες μάλιστα, μπράβο σου, εσύ όμως άτιμε σεναριογράφε γιατί μας το έκανες αυτό; 


Λεπτό , λεπτό μετρούσα και τα 105 λεπτά που κράτησε η ταινία. Θα μου πείτε βιογραφικό ήταν τί περίμενες; Και των Doors βιογραφικό ήταν αλλά δεν γλυκοκοιτάζαμε τα ξυραφάκια..
Όχι , Όχι...απαράδεκτοι και σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Γιατί εντάξει ο ένας έγραψε ένα βαρετό σενάριο, η άλλη δεν το διάβασε ότι ήταν βαρετό και πήγε και το σκηνοθέτησε;Ερωτώ..

Όπως και να χει όμως για να έχουμε και μια αντικειμενική οπτική γωνία μπορούμε να πούμε πως πέραν τη νότα κλάσης της ταινίας που σαφώς ήταν η Meryl Streep , δεν θα έπρεπε καν να ρωτήσετε ποια ήταν, μπορούμε να πούμε πως για όσους ενδιαφέρονται για τη ζωή της Σιδηράς Κυρίας θα μάθετε όντως κάποια πράγματα για το πως ξεκίνησε, τι αντιμετώπιση είχε, γιατί της βγήκε το παρατσούκλι, τι προβλήματα υγείας αντιμετώπισε όπως και κάποια ιστορικά γεγονότα. Το ότι βέβαια όλα αυτά θα τα μάθετε με ένα υποτονικό και "άχρωμο" background είναι άλλο θέμα.

Προσωπικά δεν σας την συστήνω θα βαρεθείτε όσο δεν πάει εκτός βέβαια αν είστε τύποι του βιογραφικού ή φαν της Thatcher ( "Go Margaret" και έτσι).


Πρωταγωνιστούν: Meryl Streep, Jim Broadbent, Richard E. Grant
Σκηνοθέτης: Phyllida Lloyd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου