RSS Twitter Facebook youtube

14.12.12

The Hobbit An Unexpected Journey Ι (2012)

Βαθμολογία: 8.5/10
He did it again!Μετά από την μεγάλη τριλογία που απέσπασε ένα σωρό βραβεία ο Peter Jackson ξαναχτυπά κάνοντας αυτό που ξέρει καλά. Η νέα του ταινία, που βασίζεται και αυτή σε βιβλίο του Τόλκιν (επιτυχημένη συνταγή, γιατί να την αλλάξει; ) ,μας γυρνάει πολύ πίσω, στην πρώτη γνωριμία του Gandalf και του Bilbo Bagins.

Μέσα από μια νέα ιστορία, που το μαγικό precious δαχτυλίδι
δεν είναι επίκεντρό της, μαθαίνουμε πολλά για το πως σχηματίστηκε αυτή η σχεση φιλίας μεταξύ του γκρίζου μάγου και του ακοινώνητου Χόμπιτ, μαθαίνουμε πως πρωτοδημιουργήθηκε η κόντρα μεταξύ νάνων και ξωτικών, πως βρέθηκε το δαχτυλίδι στην κατοχή του Bilbo και πολλά άλλα. Κοινώς μας εξηγεί πολλά πράγματα που ήταν δεδομένα στην τριλογία αλλά μέσα από μια εντελώς καινούρια ιστορία.

Στο "Χόμπιτ" ο Bilbo μας διηγείται ή καλύτερα διηγείται στον Φρόντο, πως από εκεί που ζούσε αρμονικά στο σπίτι του ,με μόνη έγνοια μην του χαλάσουν οι ντομάτες στον μπαξέ, βρέθηκε σε μια αποστολή διάσωσης του βασιλείου των νάνων, που είχε καταληφθεί από έναν μεγάλο δράκο.

Να περιμένετε εφέ.. πολλά εφέ, μάχες, μαγικά, αγωνία και κάτι που έλειπε από τον "Άρχοντα", αρκετές αστείες ατάκες. Οι χαρακτήρες είναι ένας και ένας αλλά μην κάνετε το λαθος να πάτε να δείτε την ταινία προκατειλημένοι από τις προηγούμενες, γιατί όπως είναι φυσικό πολλοί από τους ηθοποιούς και τους χαρακτήρες που παίζαν στην τριλογία, δεν παίζουν και τώρα. Και να θυμάστε(!) είναι το πρώτο μέρος της ιστορίας, επομένως μια αίσθηση ότι θέλετε και άλλο και ένα δεν-μπορει-να-τελειώνει-έτσι-η-ταινία συναίσθημα θα το έχετε.

Από εμάς παίρνει thumbs up και την προτείνουμε

Σκηνοθεσία: Peter Jackson
Πρωταγωνιστές:  Ian McKellen, Martin Freeman,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου