RSS Twitter Facebook youtube

22.4.12

Tower Heist (2012)

Βαθμολογία: 6/10

Με μία νέα σειρά από κωμωδίες είπε να κάνει το comeback του ο Eddie Murphy ξεκινώντας από το Tower Heist. Πρωταγωνιστώντας στο πλευρό ενός ακόμα γνωστού κωμικού, Ben Stiller, έρχεται να φέρει στιγμές γέλιου ενώ προσπαθούν οι δυο τους με μία ερασιτεχνική ομάδα "κλεφτών" να κλέψουν το penthouse ενός "Πύργου".


Ο Ben Stiller υποδύεται τον διευθυντή προσωπικού σε ένα μεγάλο οίκισμα διαμερισμάτων, το αποκαλούμενο "Πύργος" λόγω του όγκου και της χλιδής που το διακατέχει. Αν και αυστηρός με τους υφισταμένους του, τους υπεραγαπάει και νοιάζεται γι'αυτούς σαν να ήταν οικογένειά του. Γνωστός με όλους τους ενοικιαστές του "Πύργου" αποφασίζει να εμπιστευτεί τα λεφτά των συνεργατών του σε έναν από τους πρώτους που όχι μόνο έχει πιο στενή σχέση αλλά τυχαίνει να είναι και ένας από τους καλύτερους χρηματιστές της πόλης. Ο ενοικιαστής αυτός, που είναι και παράλληλα ενοικιαστής του penthouse, αποδεικνύεται να είναι ένας μεγαλο-απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τους πελάτες του μαζί και τους υπαλλήλους του "Πύργου" . Έτσι, ο Stiller, το θεωρεί υποχρέωσή του να πάρει πίσω τα λεφτά με κάποιο τρόπο, όποιος και αν είναι αυτός. Σε βοήθεια του γεμάτου-ενοχές πρωταγωνιστή μας, έρχονται ο γαμπρός του και, επίσης, υπάλληλος του Πύργου, ένας πρώην ενοικιαστής -νυν άστεγος- γνωστός του Stiller, μια καθαρίστρια, το παιδί του ασανσέρ και φυσικά o Eddie Murphy που απότελει τον πιο έμπειρο σε ληστείες καθ'ότι πρόκειται για τον "κακοποιό" - γείτονά του.

Η ταινία έχει σίγουρα αρκετές σκηνές γέλιου, ίσως όχι του βαθμού που περιμέναμε από ένα τέτοιο δίδυμο, αλλά καταφέρνει να κάνει την ώρα μας να περάσει λίγο πιο ευχάριστα. Δυστυχώς πέραν του κάστ και του σχετικά πρωτότυπου σεναρίου δεν έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε για τα104 ολόκληρα λεπτά που διήρκησε. 

Πρωταγωνιστούν: Eddie Murphy, Ben Stiller ,Casey Affleck
Σκηνοθεσία: Brett Ratner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου