RSS Twitter Facebook youtube

8.1.12

Το Τανγκό Των Χριστουγέννων (2011)

Βαθμολογία:6/10

Εκεί στον...Έβρο διαδραματίζεται η ιστορία αυτής της ταινίας που πρόκειται για μεταφορά ενός γνωστού ελληνικού βιβλίου στη μεγάλη οθόνη. Μέσα σε γιορτινό κλίμα, καθώς όπως λέει και ο τίτλος είναι Χριστούγεννα ,  γνωρίζουμε την αρχή από δύο πιθανότατα μεγάλες αγάπες που δημιουργήθηκαν υπό το κρύο του Βορρά, τους περιορισμούς ενός στρατώνα και τις συντηρητικές αντιλήψεις μιας άλλης εποχής.


Όλα ξεκινούν όταν ένας υπολοχαγός ερωτεύεται τη γυναίκα ανωτέρου του και θέλοντας να την πλησιάσει αποφασίζει να μάθει να χορεύει τανγκό για να της ζητήσει να χορέψουν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Κανείς όμως δεν επιτρεπόταν να βγει από το στρατόπεδο και δεν είναι και ό,τι εύκολο να βρεις σχολή χορού εκεί ψηλά οπότε καταφέρνει και βρίσκει έναν στρατιώτη που γνώριζε να χορεύει για να τον διδάξει. Τα μαθήματα αυτά όμως όπως θα αποδειχθεί θα θέσουν σε κίνηση τρεις διαφορετικές ιστορίες για τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό το περίεργο τρίγωνο.

Μία ταινία εποχής που μας δείχνει μία άλλη πραγματικότητα από τη σημερινή αν και δεν γυρίζεται σε τόσο μακρυνό παρελθόν. Το καστ εξαιρετικό με βασικό όνομα τον Γιάννη Μπέζο σε ένα ρόλο κόντρα σε ό,τι τον έχουμε συνηθίσει, ωραία ηχητική επιμέλεια , το μακιγιάζ σε μερικά εφέ δεν φαίνεται τόσο επιτυχημένο αλλά αξιόλογη προσπάθεια για ελληνική ταινία.

Η ταινία θα αγγίξει κατά πάσα πιθανότητα περισσότερες γυναικείες καρδιές παρά αντρικές οπότε εαν σκέφτεστε να την δείτε λάβετε αυτήν την πληροφορία υπόψιν σας. Προσωπικά έχω δει καλύτερες ελληνικές ταινιές αλλά εκτίμησα και την προσπάθεια αυτής, γι' αυτό τη συστήνω σε κοινό που διακρίνεται από ευαισθησία και ρομαντισμό, για τους υπόλοιπους θα σας προτείνω κάτι άλλο μην σας αφήσω και παραπονεμένους.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννη Μπέζο, Γιάννη Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Αντίνοο Αλμπάνη
Σκηνοθεσία: Νίκος Κουτελιδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου