RSS Twitter Facebook youtube

8.1.12

Rise of The Planet of The Apes (2011)

Βαθμολογία: 7.5/ 10

Όσοι από εσάς είδατε τα παλιότερα Rise of the Planet of the Apes σας προειδοποιώ πως η συγκεκριμένη δεν πρόκειται για διασκευή. Αντιθέτως έχουμε στα χέρια μας μία διαφορετική ιδέα για το πως ξεκίνησε αυτός ο κόσμος των έξυπνων πιθήκων. Μια διαφορετική προσέγγιση, πιο ρεαλιστική και πιστευτή θα λέγαμε, στο πως δημιουργήθηκε ο πρώτος νοήμων πίθηκος. Μια φανταστική ιστορία που συνδέει κομμάτια φαντασίας, με κομμάτια πραγματικότητας και επιστήμης.


Ας δούμε λίγο καλύτερα την υπόθεση. Ένας επιστήμονας (James Franco) προσπαθώντας να βρει την θεραπεία για το Alzheimer (για να βοηθήσει τον πατέρα του...εμ βέβαια πάντα υπάρχει προσωπικό κίνητρο σε τέτοιες ταινίες) πειραματίζεται σε πιθήκους με ένα φάρμακο το οποίο σε έναν υγιή εγκέφαλο έχει ως απότελεσμα να τον κάνει εξυπνότερο. Κάποιοι λάθος υπολογισμοί αναγκάζουν το πείραμα να σταματήσει αφήνοντας όμως πίσω ένα τελευταίο πειραματόζωο το οποίο ο επιστήμονας αποφασίζει να κρατήσει σπίτι του για να συνεχίσει κατά κάποιο τρόπο αυτό που ξεκίνησε. Το πείραμά του αρχίζει σιγα σιγά να παίρνει διαφορετική τροπή τόσο σε επιστημονικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο και τότε είναι που τα πράγματα γίνονται πιο επικίνδυνα.

Πολύ καλή προοπτική στο θέμα των έξυπνων πιθήκων-γορίλων-χιμπατζίδων, που έχει χιλιοπαιχτεί με τον ίδιο τρόπο (δυστυχώς), εξαιρετικό κάστ με κύριο πρωταγωνιστή τον James Franco (υποψήφιο για Oscar), αρκετά καλά εφέ, δυστυχώς καταλαβαίνεις λίγο πολύ κάποια που είναι ψεύτικα, και γλυκό αλλά ταυτόχρονο ωμό σενάριο.

Σίγουρα την προτείνω όχι απλά επειδή θα δείτε μια εναλλακτική εκδοχή "μεταλλαγμένων μαϊμούδων" αλλά επειδή εμμέσως θα δείτε και κάποιες αλήθειες που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αλλά δεν δίνουμε την κατάλληλη σημασία.

Δείτε εδώ το trailer

Πρωταγωνιστούν: James Franco, Andy Serkis, Freida Pinto.
Σκηνοθεσία: Rupert Wyatt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου