RSS Twitter Facebook youtube

24.11.11

Roadkill (aka Joy Ride) (2001)

Βαθμολογία: 6.3/10

Επιστροφή στο παρελθόν με μία ταινία από τις πρώτες γνωστές του Paul Walker. Κλασικό θριλεράκι χωρίς υπερβολές και μαξαρίσματα στο "Σπλάτερ" κομμάτι. Όπως μας δίνει να καταλάβουμε και ο τίτλος διαδραματίζεται στους δρόμους της Αμερικής και συγκεκριμένα είναι φάση "Roadtrip" ( χαλαρό ταξίδι με το αμάξι) που όλως τυχαίως κατά λάθος κρύβει εκεί κάπου ανάμεσα στις πινακίδες και τα ξεροτόπια έναν serial killer φορτηγατζή.


Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως, δηλαδή την υπόθεση.
Δύο αδέρφια που είχαν να τα πουν κοντά 5 χρόνια, καθώς ο μεγαλύτερος από τους δύο όλο έμπλεκε με αστυνομίες και τα σχετικά, βρίσκονται να ταξιδεύουν μαζί (έτσι να αναθερμανθεί και λίγο η σχέση τους μετά από τόσα χρόνια) με προορισμό τον έρωτα του μικρότερου αδερφού (Paul Walker) που υποδύεται η Leelee Sobiesky ( εδώ οι περισσότεροι αναρωτιέστε αν την ξέρει η μάνα της αλλά αν την δείτε σίγουρα την έχετε δει κάπου και σεις...).
Κατά τη διάρκει του ταξιδιού ο μεγαλύτεροσ αδερφός αποφασίζει να κάνει φάρσα σε έναν νταλικέρη με τον ασύρματο που έχουν στο αυτοκίνητο (μην ρωτάτε γιατί έχουν ασύρματο στο αυτοκίνητο είπαμε η ταινία είναι παλιά και τις σεναριακές άδειες τις δίναν με το τσουβάλι τότε)...όπως σωστά θα έχετε μαντέψει λοιπόν οι περισσότεροι ο εν λόγω αδερφός είναι τόσο γκαντέμης (σεναριακή άδεια και πάλι) που πέφτει στον σχιζοφρενή δολοφόνο με την νταλίκα. Εκεί μετά ξεκινάει ένα θρίλερ αγωνίας κυρίως, καθώς δεν έχει και πολλούς σκοτωμούς το οποίο παίρνει σβάρνα και την κοπέλα της ταινίας και τα αδέρφια και τους λοιπούς παρευρισκόμενους.

Ήρεμο θα λέγαμε σχετικά για θρίλερ, καμία σχέση δηλαδή με τα Saw που το αίμα έτρεχε κορόμηλο αντίθετα πιο σχετικό με το "No Vacancy" που είχε και την αγωνία του είχε και τους σκοτωμούς του. Αγγίζει επίπεδα ανεκτικότητας στην παρακολούθηση, δεν χάνεσαι με την υπόθεση (ίσως λίγο κάπου προς το τέλος αλλά δεν spoilαρω), έχει και κάποιες αστείες σκηνές αλλά γελάς καθώς είναι και όλοι τους τόσο νέοι όποτε η σύγκριση και μόνο του πριν και μετά αξίζει.


Πρωταγωνιστούν: Leelee Sobiesky, Steve Zahn, Paul Walker
Σκηνοθεσία: John Dahl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου