RSS Twitter Facebook youtube

24.11.11

Drive (2011)

Βαθμολογία : 7/10

Αρκετά περίεργη και των άκρων ταινία.. Στην αρχή θα μπερδευτείτε και θα αναρωτιέστε τι στο καλό θέλει να πει ο ποιητής, στη μέση κάτι θα καταλαβαίνετε, προς το τέλος βγάζετε άκρη και είτε θα την εκτιμήσετε είτε θα προτιμούσατε να είχατε παέι για κανα ποτάκι (με λίγη θετική προκατάληψη και από τον ηθοποιό που παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο καταλαβαίνετε σε ποια κατηγορία ανήκουμε).

Ας ξεκινήσουμε όμως από την υπόθεση, όπου συναντάμε έναν μυστήριο τύπο, πολλά βαρή και ασήκωτο, που Σπαρτιάτης να ήταν πιο πολύ θα μιλούσε. Ο χαρακτήρας του μας θυμίζει κάτι από "Transporter" καθώς ιδιαίτερό του χαρακτηριστικό στην ταινία είναι ότι είναι ένας ανυπέρβλητα φανταστικός οδηγός που απλά δεν υπάρχει ισάξιος του πίσω απ'το τιμόνι.
Όπως είπα όμως και πιο πάνω στην αρχή δεν κάνει και πολλά πράγματα για να καταλάβουμε και εμείς τι ρόλο παίζει στην ταινία (εκεί θα νιώσετε μια μικρή αγανάκτιση και υπνηλία αλλά κρατηθείτε...έρχονται καλύτερα). Όσο προχωράει η ταινία και μπαίνουν και άλλα άτομα (προφανώς θα μου πείτε, αυτό μας έλειπε) αρχίζει να λύνετε το μυστήριο πίσω από το παλικάρι και επιτέλους αποκτά και ενδιαφέρον το έργο. Επειδή όμως δεν θέλω να χαλάσω αυτό το ερωτηματικό που αιωρείται γύρω από την υπόθεση και τον πρωταγωνιστή δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες περί σεναρίου και πλοκής. Το μόνο που θα πω είναι ότι θα βρείτε σίγουρα καλά στοιχεία αλλά και κουραστικά στοιχεία, το θέμα είναι πόσο θα μπορέσετε να εκτιμήσετε τα καλά και να αντέξετε τα κουραστικά.

Την προτείνουμε για την ιδιαιτερότητα και μυστικοπάθειά της, όπως και τις ανατροπές της. Για τους ανυπόμονους όμως θεατές εμείς προειδοποιήσαμε..

Πρωταφωνιστές: Ryan Gosling, Carrey Mulligan, Bryan Craston
Σκηνοθεσία: Nicolas Winding

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου