RSS Twitter Facebook youtube

6.11.11

Captain America The first Avenger (2011)

Βαθμολογία: 6.5/10
Καθώς οι ιδέες για νέα σενάρια φαίνεται να λιγοστεύουν, ακόμα ένα κόμικ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Άκρως αμερικάνικη από κάθε άποψη, το "Captain America" δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από παρόμοιές της όπως "The A-Team" και "Thor".

Η ιστορία εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όπου ένας μικρόσωμος αμερικανός νέος θέλοντας απεγνωσμένα να πολεμήσει για την πατρίδα του λαμβάνει μέρος σε ένα πείραμα που τον μετατρέπει σε
υπεράνθρωπο. Την τεχνολογία όμως που τον έφερε σε αυτήν την κατάσταση φαίνεται να έχει και ο εχθρός, όπου στην προκειμένη είναι ένας ψυχοπαθής γερμανός που έχει στόχο να κυριεύσει τον κόσμο φτιάχνοντας την δική του άρια φυλή (σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή).

Ο σκηνοθέτης του Jurassic Park III, Joe Johnston, καταφέρνει να σώσει την ταινία του από τον λάκο που πέφτουν οι περισσότερες μεταφορές κόμικ, χρησιμοποιώντας πολλά εφέ, γνωστό κάστ και ωραίες παρουσίες (προειδοποίησα ότι είναι τέρμα αμερικάνικη).

Το σενάριο δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, ούτε σπουδαίες ανατροπές ούτε κάτι που δεν προβλέπεται, το χαρακτηριστικό ρομάντζο εννοείται πως δεν λείπει και για να κουμπώσουν και όλα μαζί προσθέστε και σκηνές μάχης.

Μπορείτε να περάσετε τον χρόνο σας παρακολουθώντας την ταινία αλλά κατά πάσα πιθανότητα οι εκπλήξεις ετοιμάζονται να έρθουν στην συνέχεια της ταινίας όπου θα έχουμε μάζωξη υπερηρώων της Marvel ,βλέπε Iron Man, Thor και δεν συμμαζεύεται..
Δείτε το trailer εδώ

Πρωταγωνιστούν: Chris Evans, Samuel L. Jackson, Hugo Weaving, Tommy Lee Jones
Σκηνοθεσία: Joe Johnston

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου