RSS Twitter Facebook youtube

24.11.11

Immortals (2011)

Βαθμολογία: 7/10

Εαν έλειπαν κάποιες μικρές ασυσχετίσεις και η απόλυτη-ολοκληρωτική διαστρέβλωση της ελληνικής μυθολογίας η ταινία θα άγγιζε το 10 (δεν βάζουμε και τόνο εντάξει μην είμαστε και υπερβολικοί).
Οι "αθάνατοι" κάναν μία πάρα πολύ αξιόλογη προσπάθεια να δείξουν, με ό,τι εφέ είχαν και δεν είχαν διαθέσιμο, τις διάφορες πτυχές του τότε ελληνικού κόσμου. 

Η ταινία παρουσιάζει ωραία τοπία, επιχρυσωμένα μοντέλα με κουλά καπέλα, που μόνο αγγλίδες θα φορούσαν, για δωδεκάθεο, απίστευτες μάχες, ωμή βία με μπόνους σπλατερικό σκηνικό και πολλά άλλα. Μεγάλο, για να μην πω μέγιστο, μείον είναι όπως προαναφέρθηκε το μικρό συνοθύλευμα γεγονότων, τόπων και προσώπων άκυρων εν μέρει μεταξύ τους όπως και οι μεγάλες ανακρίβειες και αναλήθειες για την μυθολογία που δίναν και παίρναν για κινηματογραφικούς σκοπούς.


Η υπόθεση έχει να κάνει με τον βασιλιά Υπερίωνα ο οποίος προκειμένου να εκδικηθεί τους θεούς που αφήσαν την οικογένειά του να πεθάνει ψάχνει να βρει το τόξο της Ηπείρου που έχει την δυνατότητα όχι απλά να του δώσει παγκόσμια κυριαρχία αλλά και να ελευθερώσει τους Τιτάνες που είναι οι μόνοι που θα μπορούσαν να τα βάλουν με τους Θεούς. Οι Θεοί ψιλιάζονται την δουλειά και προκειμένου να το αποτρέψουν αυτό να γίνει προσπαθούν με έμμεσο τρόπο να πείσουν τον Θησέα να παρέμβει και να τον εμποδίσει (αφού αυτοί λέει δεν μπορούν να παρέμβουν και να τον αποτρέψουν οι ίδιοι...άντε βγάλτε άκρη..τέλοσπαντων συνεχίζουμε..).

Ως γενικό συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι η ταινία αξίζει και ειδικά αν σας άρεσαν οι "300" τώρα θα δείτε την εξέλιξή τους' απλά πηγαίνετε να την δείτε με σκέψη Άγγλου, Γάλλου , Πορτογάλλου όχι πάντως Έλληνα.

Πρωταγωνιστούν: Henry Cavill, Mickey (όχι το ποντίκι της Diesney) Rourke, Freida Pinto
Σκηνοθεσία: Tarsem Singh

Extra Info: Για τους σειρό-φιλους του Vampire Diaries , θα προσέξετε ότι στην ταινία παίζει ο "Klaus", το γνωστό υβρίδιο από την προαναφερθείσα σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου