RSS Twitter Facebook youtube

3.3.12

The Girl with the Dragon Tattoo (2012)

Βαθμολογία: 9/10

Βασισμένο σε μια απίστευτη σουηδική τριλογία βιβλίων το "The Girl With the Dragon Tattoo" αποτελεί την αρχή μιας σειράς απίστευτων περιπετειών και μυστηρίου. 

Πρόκειται για την ιστορία μιας κοπέλας που από μικρή έμαθε να ζει μόνη της και ανέπτυξε έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Τόσο απροσάρμοστη αλλά και τόσο συγχρονισμένη με όσα συμβαίνουν γύρω της, εκμεταλλεύεται το
ταλέντο της να ερευνά τις ζωές άλλων αυτή τη φορά για να βοηθήσει κάποιον που είχε προηγουμένως κάνει έρευνα για τη ζωή του, να λύσει μία υπόθεση που θα σώσει τη φήμη του.

Παρότι η γενική ιδέα της ταινίας είναι αυτή που μόλις περιγράψαμε, το βασικό σενάριο έχει να κάνει με την υπόθεση που προσπαθούν να λύσουν μαζί η κοπέλα με το τατουάζ και ο νέος της "φίλος".

Με ιδιαίτερο εντυπωσιασμό έχουμε να δηλώσουμε πως η ταινία αν και μας θυμίζει μία παραλλαγή διεστραμένης Αγκάθα Κρίστι αποτελεί μια ταινία που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Η πλοκή της είναι πραγματικά μοναδική, το σενάριο είναι καλυμμένο με όχι ένα ούτε δύο αλλά πολλά πέπλα μυστηρίου που αποκαλύπτονται σιγά σιγά παρατείνοντας την αγωνία του θεατή, τα ερωτηματικά αμέτρητα, ενώ συνομωσίες, διαστροφή και γρίφοι συμπληρώνουν τα στοιχεία που θα λατρέψετε παρακολουθώντας την.

Περιττό να πούμε πως σας την προτείνουμε, αν και πρέπει να προειδοποιήσουμε πως διαρκεί κοντά δυο ώρες οπότε πάρτε μαζί και ένα κομμάτι υπομονής για παν ενδεχόμενο.


Πρωταγωνιστές: Daniel Craig, Rooney Mara.
Σκηνοθεσία: David Fincher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου