RSS Twitter Facebook youtube

6.1.12

In Time (2011)

Βαθμολογία: 6.8/10

Φαντάζεστε να ζούσατε σε ένα κόσμο που αντί για χρήμα θα πληρώνατε με χρόνο από τη ζωή σας? Όταν θα σας λέγαν " Δώσμου δύο λεπτά από το χρόνο σου" να κυριολεκτούσαν.. Αυτή την ιδιαίτερη ιδέα είχαν οι σεναριογράφοι του "In Time" και αποφάσισαν να την μεταφέρουν στην μεγάλη οθόνη με ένα γνωστό και "μοντελίστικο" καστ (είναι όλοι τους σαν μοντέλα ).

Ας μπούμε όμως στο "ψητό". Στον φανταστικό αυτόν κόσμο, που μόλις αναφέραμε, εκτός του ότι ο χρόνος είναι χρήμα,( όντως(!)), οι άνθρωποι μόλις φτάσουν τα 25 τους χρόνια σταματούν να γερνούν,  ως αποτέλεσμα να μην μπορείς
να ξεχωρίσεις το παιδί από τη μάνα, ή τη πεθερά ή τη γιαγιά ή τη θεία και πάει λέγοντας. Ο ήρωας μας τώρα από φτωχοπαίδι που δούλευε για το μεροκάματο, ξαφνικά επειδή έσωσε τη ζωή ενός γνωστού πλουσίου βρίσκεται με εκατομμύρια χρόνια ζωής στην κατοχή του. Τα χρόνια όμως αυτά για να προστεθούν στο δικό του "ρολόι" αφαιρέθηκαν από του πλουσίου με αποτέλεσμα ο δεύτερος να πεθάνει...Και εκεί είναι που ξεκινούν όλα καθώς ο πρωταγωνιστής μας κατηγορείται τώρα για φόνο και γίνεται καταζητούμενος. 

Μία αρκετά πρωτότυπη ιδέα με υπερβολές όμως που σε ορισμένα σημεία ξεπερνούσαν κάποια όρια.  Τα εφέ είναι ωραία, όσα έχει έστω, δεν είναι και πολλά, το κάστ επίσης, πολύ γνωστό και ωραίο(από ομορφία πάντα, δεν τους λες και Al Pacino στην ηθοποιία) και η ιστορία παρακολουθείται σχετικά άνετα .
Γενικά σας την προτείνω για κάτι πιο χαλαρό, βράδυ μην την δείτε γιατί απαιτεί λίγο την προσοχή σας και αν είστε από τη δουλειά κουρασμένοι πάει θα χαλαρώσετε και καλό 15ο όνειρο.


Πρωταγωνιστούν: Justin Timberlake, Amanda Seyfield, Olivia Wilde
Σκηνοθεσία: Andrew Niccol

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου