RSS Twitter Facebook youtube

26.9.11

Your Highness (2011)

Βαθμολογία: 6/10

Αν και η ταινία είχε μια μικρή αθλιότητα από πολλές απόψεις κέρδισε το βαθμό αυτό άνω της βάσεως για αρκετές ατάκες που μας κάναν να γελάσουμε.

Ναι, δεν είναι η συμβατική κωμωδία που έχετε συνηθίσει αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας με την υπόθεση.

Σε ένα βασίλειο αρκετά μακρυά όπου υπάρχουν δράκοι και πριγκίπισες και όλα τα συναφή μπλα μπλα ζουν δυο αδέρφια εντελώς
διαφορετικά μεταξύ τους που είναι και οι δυο διάδοχοι θρόνου. Ο ένας γενναίος, δυνατός, όμορφος, καμάρι του πατέρα του και με πολλές περιπέτειες στο ενεργητικό του και ο άλλος..χειρότερος δεν γίνεται, μες στις κρεπάλες,τα φαγητά, τις γυναίκες και να πεις και ότι ήταν ωραίος..Μια μέρα ο πρώτος αδερφός σώζει μια δεσποσύνη από έναν μάγο και αποφασίζει να την παντρευτεί αλλά την μέρα του γάμου ο μάγος την παίρνει πίσω και έτσι τώρα με την βοήθεια του αδερφού του και των φίλων του πάει να την ξανάσώσει. Στο ταξίδι αυτό όμως της διάσωσης συμβαίνουν πολλά, άλλα τραγικά, άλλα αστεία, άλλα αηδιαστικά λίγο αλλά νομίζω πως αυτό που μου έμεινε περισσότερο ήταν οι διάλογοί της και η αποτυχημένη αγγλική προφορά της Natalie Portman.

Μην περιμένετε πάρα πολλά από την ταινία, πρότασή μου μάλιστα μην την δείτε μόνοι σας αλλά με παρέα, όσο μεγαλύτερη πιθανόν τόσο το καλύτερο γιατί αυτά τα σχόλια που κάνουμε όταν είμαστε πολλοί είναι που κάνουν την ταινία  πιο ωραία. 

Το καστ είναι γνωστό, οι ερμηνείες σχετικά καλές αν σκεφτούμε και το είδος της ταινίας, η μουσική υπόκρουση επίσης καλή αλλά από υπόθεση είναι στην ουσία ένα χαζοπαραμυθάκι που τυχαίνει όμως να έχει άκυρο-αστείο σενάριο.

Πρωταγωνιστές: James Franco,Natalie Portman, Danny McBride
Σκηνοθεσία: David Gordon Green


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου