RSS Twitter Facebook youtube

3.9.11

Thor (2011)

Βαθμολογία: 5.5/10

Το είχαμε ψιλιαστεί και από το trailer ότι δε θα ήταν κάτι ιδιαίτερο ο "Θεός των κεραυνών". Μεγάλη απογοήτευση και το γεγονός ότι καταστρέψαν για χάρη του εμπορίου, τη μυθολογία των Σκανδιναβών.

Η υπόθεση έχει να κάνει με έναν αρχαίο πόλεμο μεταξύ του Όντιν και των Τιτάνων του Πάγου, ο οποίος ενώ είχε λήξει με την εξορία των δεύτερων ξαφνικά
μια εισβολή τους στο Άσγκαρντ (τόπο κατοικίας των θεών των Εσίρ, πως λέμε εμείς Όλυμπο ένα πράγμα) ξανανάβει τις φλόγες του πολέμου, στις οποίες ρίχνει λάδι ο Θόρ, γιος του Όντιν. Η πράξη του αυτή φέρνει την οργή του πατέρα του, που προσπαθεί να χειριστεί ειρηνικά το θέμα, και τον εξορίζει στη γη χωρίς δυνάμεις. Τώρα αυτός καλείται να βρει ένα τρόπο να γυρίσει πίσω και να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τον πραγματικό λόγο εισβολής των Τιτάνων.

Η ταινία απαρτίζεται από πολύ γνωστό κάστ (Natalie Portman, Antony Hopkins, Chris Hemsworth) αλλά δυστυχώς ούτε αυτό δεν αρκεί για να μπαλώσει τις τρύπες του σεναρίου και της υπόθεσης. Τα εφέ θα ομολογήσουμε ότι είναι ωραία, ένας από τους λόγους που έπιασε τη βάση η ταινία στη βαθμολογία, και οι σκηνές μάχης θυμίζουν κάτι από X-men με Ζήνα μαζί.

Από περιέργεια θα μπορούσατε να την δείτε καθώς θα βγει και νούμερο 2, το οποίο απ΄ότι καταλάβαμε θα πρέπει να χεις δει το πρώτο για να καταλάβεις τι γίνεται, αλλά προσωπικά δεν την συστήνω. Αφήνει σχεδόν αδιάφορη αίσθηση, προβάλει την "αμερικανιά" στα 2/3 του μεγαλείου της και δεν μαθαίνεις και την πραγματική μυθολογία των Σκανδιναβών που αν την χρησιμοποιούσαν σωστά θα ήταν μακράν καλύτερη η ταινία.

Δείτε το trailer:
Σκηνοθεσία: Kenneth Branagh
Πρωταωνιστούν: Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Natalie Portman, Tom Hiddleston

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου