RSS Twitter Facebook youtube

25.9.12

Mirror Mirror (2012)

Βαθμολογία: 5/10

Γλυκιά κωμαδία συνδυασμένη με παραμυθένια ιστορία νομίζαμε ότι θα βλέπαμε κρίνοντας από το trailer..Τα φαινόμενα όμως απατούν με μεγάλη μας απογοήτευση.
Η γοητευτική Julia Roberts προσπαθεί να ενσαρκώσει την κακιά μάγισσα στο γνωστό παραμύθι "Χιονάτη" με μια πινελιά χιούμορ. Εντάξει, το καταφέρνει σε ένα βαθμό πρέπει να το παραδεχτούμε, σίγουρα όμως θα την βοηθούσε και το σενάριο αν ήταν καλύτερο.
Η υπόθεσή μας έχει να κάνει κλασικά με την κακιά θετή μητέρα που αφού πεθαίνει ο βασιλιάς της κακομεταχειρίζεται την κόρη του. Με το που ενηλικιώνεται η πριγγίπισα λοιπόν αποτελεί "όμορφη απειλή" για την βασίλισσα η οποία διατάζει να την σκοτώσουν. Τα σχέδια αλλάζουν, ο δολοφόνος την λυπάται και η κοπέλα μας βρίσκεται με 7 νάνους που σε παραλλαγή του παραμυθιού είναι
κλέφτες και όχι ανθρακορύχοι. Και κάπως έτσι ξεκινά η εκπαίδευση της για να κατεβάσει την θετή της μητέρα από την βασιλεία.

Μικρή πρωτοτυπία στην παραλλαγή της διάσημης ιστορίας της όμορφης πριγγίπισας που αδικήθηκε και αυτή από την μοίρα. 
Το καστ αρκετά καλό και σχετικά γνωστό (εκτός από την J.Roberts πάντα), η κωμική πλευρά του σεναρίου θέλει παραπάνω δουλειά, από εφέ δεν έχει και πολλά επίσης να προσφέρει καθώς δεν πρόκειται και για ταινία δράσης. Γενικότερα η ταινία αποτελεί μια μετριότητα αλλά ίσως βρει απήχηση σε πιο μικρά παιδιά.

Πρωταγωνιστές: Julia Roberts, Lilly Collins
Σκηνοθεσία: Tarsem Singh


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου