RSS Twitter Facebook youtube

25.9.12

Dark Shadows (2012)

Βαθμολογία: 8.5 /10

Η κριτική εδώ θα πρεπε να είναι απλά δύο λέξεις : Tim Burton. Αυτόν τον άνθρωπο ή τον λατρεύεις (κατά συνέπεια και ό,τι ταινίες κάνει) ή τον βρίσκεις πολύ dark και περίεργο. Εμείς ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία και απλά αγαπήσαμε την νέα του ταινία.
 
Η ιστορία απ' ότι μάθαμε είναι λίγο κλεμμένη καθώς έχει εμφανιστεί στο πολύ μακρινό παρελθόν ως
σειρά, οπότε δεν μας ξαφνιάζει αν εμφανιστεί και συνέχεια στο μέλλον. Ο ήρωας μας, Barnabas Collins, αφού τον καταράστηκε μια πρώην αγαπημένη, που τύχαινε να είναι μάγισσα, σε vampire ( είναι να μην έχεις τύχη), αναγκάστηκε να ζει θαμμένος για αρκετά χρόνια μέχρι που μια ανασκαφή τον ελευθέρωσε σε μια εποχή πολύ διαφορετική από την δική του. Το περίεργο, αιμοδιψές αλλά και ευγενές vampir αναζητά απογόνους του έτσι ώστε να νιώσει πιο οικεία στην νέα αυτή πραγματικότητα αλλά απ' ότι φαίνεται δεν ενθουσιάζεται και πολύ με αυτό που βρίσκει. Η άλλοτε πλούσια και με εξουσία οικογένεια των Collins έχει φαληρίσει και ίσα που τους εκτιμούν στην πόλη που ονομάστηκε κιόλας από αυτούς. Για καλή τους τύχη ο Barnabas δέχεται να ανακτήσει την φήμη και πλούτη τους ενώ θα παίρνει και την εκδίκησή του από την μάγισσα που τον μετέτρεψε σε αυτό το "τέρας".

Ιδιαίτερο σενάριο με αρκετά αστεία περιστατικά και έξυπνες ατάκες, τέλειο κάστ με πολύ γνωστά και ταλαντούχα ονόματα, κρατάει το ενδιαφέρον σου μέχρι το τέλος και σίγουρα είναι must-see ειδικά για τους φαν των Tim Burton - Johnny Depp.

Πρωταγωνιστές: Johnny Depp, Michelle Pfeifer, Helena Bohnam Carter
Σκηνοθεσία: Tim Burton


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου