RSS Twitter Facebook youtube

12.5.12

A dangerous method (2012)

Βαθμολογία: 6.9/ 10
Ως ταινία έκπληξη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την συγκεκριμένη ταινία, με κύριο λόγο την ερμηνεία της Keira Knightley που υποδύεται την Sabina Spielrein, μια ασθενή σε ψυχιατρείο.

Η υπόθεση είναι σχεδόν βιογραφική καθώς μπλέκει πραγματικά ονόματα της ιστορίας, όπως αυτό του
Freud.  Η ιστορία έχει να κάνει με την πρώτη ασθενή που δοκίμασε το πειραματικό στάδιο της θεραπείας ενός ψυχικά ταραγμένου ατόμου μέσω του διαλόγου.Η ασθενής που αναφέραμε ήταν η Sabina Spielrein, κόρη πλουσίου εκείνης της εποχής, που πάθαινε κρίσεις και αντιμετώπιζε μια συγκεκριμένη "πάθηση". Την πάθησή της κατάφερε να την αναγνωρίσει ο ιατρός της Carl Jung, με τη βοήθεια της μεθόδου του "δασκάλου" του S. Freud. Οι συνεδρίες τους όμως άρχισαν να περιπλέκουν τα συναισθήματα τόσο της Sabina όσο και του παντρεμένου Carl. Το ερωτικό τους τρίγωνο έρχεται να συμπληρώσει και ο, επίσης οικογενειάρχης, Freud εμμένοντας όμως περισσότερο σε εξάψεις του μυαλού.

Μια πραγματικά ιδιαίτερη ταινία που μας βάζει μέσα στο μυαλό ενός μαζοχιστή ενώ ταυτόχρονα μας δείχνει την άλλη όψη του νομίσματος αυτού που καλείται "ψυχολόγος". Αγαπάμε το καστ λίγο περισσότερο από το σενάριο που μας κάνει να προβληματιστούμε για πολλά.

Την συστήνουμε για εξαιρετικά "ψαγμένους" θεατές, θαυμαστές της Keira, του Michael, του Viggo και φυσικά του Sigmoud Freud. Ενώ θα προσθέσουμε και έναν εναλλακτικό τίτλο "Η αλήθεια πίσω από την αρχή της γυναικείας ψυχολογίας".

Enjoy :)

Πρωταγωνιστούν: Viggo Mortensen, Keira Knightley, Michael Fassbender, Vincent Cassel
Σκηνοθεσία:  David Cronenberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου