RSS Twitter Facebook youtube

11.2.12

Real Steel (2011)



Βαθμολογία: 7/10

Πώς θα σας φαινόταν αν σε δέκα χρόνια από τώρα αντί για αγώνες μποξ με real-life boxers παρακολουθούσατε robot-boxing? Αυτήν την ιδέα είχε ο Shawn Levy, ο οποίος την μετέτρεψε σε ταινία και μάλιστα από τις πιο ενδιαφέρουσες και πορωτικές των τελευταίων εβδομάδων.

Βρισκόμαστε στο 2020, λοιπόν, όπου πλέον μόνο ρομπότ αγωνίζονται στο ρινγκ προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα καθότι δεν υπάρχουν κανόνες ούτε και όρια. Η ταινία γυρίζεται γύρω από έναν πρώην μποξέρ τον Charlie ( Hugh Jackman) ο οποίος για να βγάλει
τα προς το ζειν του, αφού πια δεν μπορεί να παλέψει ο ίδιος, "προπονεί" ρομπότ. Οι αγώνες του δεν πηγαίνουν και πολύ καλά και σαν να μην έφτανε αυτό ανακαλύπτει πως έχει ένα μικρό γιο τον οποίο καλείτε να αναλάβει μιας και η μητέρα του πέθανε.
Χωρίς λεφτά και με ένα παιδί που δεν θέλει προσπαθεί να τα βγάλει πέρα κάνοντας παράνομες συμφωνίες, βάζοντας στοιχήματα ζωής και μπλέκοντας τον ίδιο και τον νεοαποκτηθέντα υιο σε επικίνδυνες underground-boxing καταστάσεις.

Πολύ δυνατή και έντονη ταινία με μια δόση γλύκας (ολόκληρο χαμένο γιο βρίσκει, δεν περνάει και απαρατήρητο), ιδιαίτερα γραφικά, δράση, φαντασία και ταλαντούχο καστ ( για να μην πούμε και ωραίο τόσο για άντρες όσο και γυναίκες και γίνουμε ρηχοί ).
Σίγουρα σας το συνιστούμε παρέα με μπόλικο ποπ κορν (το οποίο μην φοβάστε θα το κάψετε μετά από τις κινήσεις μποξ που θα δοκιμάζετε μπροστά στον καθρέφτη σας...).

Σκηνοθεσία: Shawn Levy
Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Evangeline Lilly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου