RSS Twitter Facebook youtube

9.9.11

Blitz (2011)

Βαθμολογία: 6/10

Βασικό χαρακτηριστικό της ταινίας είναι πως πρωταγωνιστεί ο Jason Statham. Για τους φαν του ηθοποιού ή απλά όσους έχουν δει ταινίες του (Transporter, Crank, Mechanic κλπ) περιττό να πω τι στυλ έχει και η συγκεκριμένη ταινία.

Η υπόθεση έχει να κάνει με έναν ντετέκτιβ, με προβλήματα θυμού, ο οποίος με συνεργάτη τον "περίγελο" του σώματος καλείται να λύσει μια σειρά δολοφονιών που έχουν ως κύριο στόχο αστυνομικούς.

Περιμέναμε λίγο περισσότερη δράση από σένα Jason, δεν είδαμε ιδιαίτερες σκηνές πάλης. Βέβαια μας άρεσε το soundtrack, γιατί μας έβαζε σε αυτόν τον γρήγορο ρυθμό και την αγωνία της στιγμής,  μας άρεσε ότι διαδραματίζεται στο Λονδίνο και ήταν μια ενδιαφέρουσα αλλαγή να τους ακούς όλους να μιλάνε με προφορά και τέλος μας άρεσαν οι ατάκες του Statham όπου θυμίζαν κάτι από "Crank" (ταινία που έχει πρωταγωνιστήσει ως εκτελεστής, μια από τις πολλές).

Μην περιμένετε να δείτε πλοκή και σενάριο όπως στο Mechanic, μακράν καλύτερο το δεύτερο. Για τις θαυμάστριες, μην περιμένετε να δείτε αποκαλυπτικές σκηνές όπως στο Crank ή "ευαισθησία" όπως στο Transporter. Γενικά, με άλλα λόγια για όσους δεν έχετε δει και τις προαναφερθείσες ταινίες (κακώς κατά την γνώμη μου) μην περιμένετε ιδιαίτερο story και δράση.

Την ταινία θα την χαρακτήριζα ίσως και σαν μικρό μεταβατικό στάδιο μέχρι να βγει η νέα ταινία του Statham με τους Clive Owen και Robert De Niro, "Killer Elite", όπου αν κρίνουμε από το trailer πρέπει να ξεπερνά αρκετές από τις ταινίες που πρωταγωνίστησε ο ηθοποιός στο παρελθόν ( και ναι είναι συγκρίσιμες γιατί όλες είναι στο ίδιο μοτίβο και στύλ, δηλαδή δράση και ξύλο).


Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, Luke Evans, Aidan Gillen, Paddy Considine
Σκηνοθεσία: Elliott Lester

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου