RSS Twitter Facebook youtube

31.5.11

The Other Woman (2011)

Βαθμολογία: 3/10

Ίσως η πιο άθλια ταινία της Natalie Portman.. Σίγουρα δεν την συστήνω καθώς η ηρωίδα στα 2/3 της ταινίας είναι μέσα στα νεύρα και την γκρίνια και περνάει αυτόν τον εκνευρισμό και σε μας. Η υπόθεση έχει να κάνει με μια γυναίκα που έχοντας χάσει το νεογέννητο μωρό της προσπαθεί τουλάχιστον να έχει μια καλή σχέση με το θετό γιο της. Την είδαμε επειδή παίζει η Ν. Portman και η Lisa Kudrow (που την γνωρίσαμε ως Φοίβη στα "Φιλαράκια"). Αν είστε φαν των δραματικών ταινιών πάντως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σας αρέσει...ας πούμε 0.00001%
Διαπιστώστε το και από το trailer

30.5.11

Unknown(2011)

Βαθμολογία: 7/10

Προσωπικά στην ταινία με κέρδισε το τέλος της,ας αρχίσουμε από αυτό. Πρόκειται για περιπέτεια με τον Liam Neeson και μάλιστα από τις καλές του. Όσοι από σας έχετε δει το "Τaken" με τον ίδιο πρωταγωνιστή και σας άρεσε σίγουρα θα σας αρέσει και αυτή. Όλα ξεκινάν όταν ο πρωταγωνιστής χάνοντας ένα χαρτοφύλακα χάνει μαζί του και την ταυτότητά του που ανακαλύπτει ότι του την έχει "κλέψει" άλλος. Η ταινία εκτυλίσσεται στην Γερμανία όπου ο ήρωας όντας σε ξένα εδάφη,καθότι είναι αμερικανός(τι άλλο θα ήταν?), προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι αυτός που ισχυρίζεται και να ξεφύγει από αυτό το ανεξήγητο μπλέξιμο. Την προτείνω σίγουρα και για την αγωνία της σε ορισμένες φάσεις και για τις καλές "παραπλανήσεις" της που μας εμποδίζουν λίγο στις προβλέψεις για το τέλος.

28.5.11

Priest (2011)

Βαθμολογία: 6.5/10

Αρκετά καλή ταινία φαντασίας-δράσης. Θρίλερ δεν θα το λέγαμε όσο και αν αφήνει να εννοείται. Τα ατυχή της ταινίας είναι ότι δεν έχει τόση δράση όση περιμέναμε βάσει trailer αλλά τουλάχιστον μας καλύπτει και αυτή που έχει. Tα θετικά από την άλλη είναι το γνωστό του καστ, οι σκηνές μάχης και το ότι τα vampire που παίζουν μοιάζουν περισσότερο με alien παρά τα vampire που έχουμε συνηθίσει στις πολλές ταινίες που βγήκαν τελευταία. 
H υπόθεση έχει να κάνει με έναν εξόριστο "ιερέα"- εκτελεστή ο οποίος καλείται να πατήσει τους όρκους του προκειμένου να σώσει μέλος της οικογένειάς του από τα vampire.
Στην συγκεκριμένη ταινία προσέχουμε στοιχεία θρησκευτικά όπως στην ταινία "Franklyn" ,σκηνές μάχης που θυμίζουν Asssasins Creed και πλάσματα που μοιάζουν να βγήκαν από το Silent Hill ίσως, οπότε εάν σας αρέσουν κάτι τέτοια σας την συστήνω. Βλέπεται άνετα και μας αρέσει το γεγονός ότι αφήνει υπόνοιες για sequel.Δείτε το trailer

26.5.11

Shelter(2010)

Βαθμολογία :7/10

Προτείνεται να την δείτε βράδυ...αν φυσικά είστε λάτρεις θρίλερ. Πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ αγωνίας και όντως έχει αρκετή αγωνία και αρκετό μπέρδεμα..Όλα ξεκινάν με έναν ασθενή ψυχιατρείου που έχει κάτι ιδιαίτερο που ακόμα και η καλύτερη ψυχολόγος δεν μπορεί να το καταλάβει ή μήπως δεν θέλει να το καταλάβει? Από τις καλύτερες ίσως της κατηγορίας της τον τελευταίο καιρό.
Δείτε το trailer

Season of The Witch(2011)

,Βαθμολογία : 7/10

Αρκετή γεναιοδωρία στην συγκεκριμένη ταινία όπως βλέπετε. Αυτό οφείλεται στο κάστ, στις εναλλαγές τοπίων και χώρων, στην υπόθεση, στην πλοκή και τις ανατροπές αυτής.
Η ιστορία βασίζεται χρονικά σε ένα κομμάτι των σταυροφοριών και "δανείζεται" δυο λιποτάκτες σταυροφόρους για πρωταγωνιστές της μαζί με μια κοπέλα που έχει κατηγορηθεί από την Εκκλησία ότι είναι μάγισσα και οι πρώτοι την πάνε να κριθεί. Συνδυάζεται δράση, ιστορία και φαντασία καθηλώνοντας έτσι τους θεατές.
Δείτε το τrailer

Green Hornet(2011)

Βαθμολογία: 4/10

Πρόκειται για ταινία δράσης με κωμικά στοιχεία. Μπορούμε να πούμε πως η δράση όμως όπως και τα κωμικά στοιχεία είναι ελάχιστα. Το έργο κουράζει, χώρια ότι γίνεται προβλέψιμο από ένα σημείο και μετά. Το μόνο καλό είναι κάποιες σκηνές μάχης και ορισμένα εφε. Προσωπικά δεν την συστήνω...μόνο στους περίεργους marvel fans.

The Dilemma(2011)

Βαθμολογία : 6/ 10

Πρόκειται για καθαρή κωμωδία, φαίνεται κιόλας από το κάστ. Το περιμέναμε λίγο καλύτερο είναι η αλήθεια αλλά για να περάσει η ώρα καλό ήταν. Έχει αστείες ατάκες και φάσεις αλλά γενικά έχουμε σίγουρα δει και καλύτερες κωμωδίες ειδικά με το συγκεκριμένο κάστ.

No Strings Attached(2011)

Βαθμολογία: 6.3/ 10

Ρομαντική κομεντί , με γνωστό κάστ. Έχει αρκετά στοιχεία χιούμορ αλλά η ρομαντική του πλευρά το κάνει λίγο γλυκανάλατο σε ορισμένες φάσεις. Γενικά θα σας αφήσει σχετικά ευχάριστη αίσθηση αλλά όχι και τρελά πράγματα. Βλέπεται άνετα στο σπίτι σε φάση χαλάρωσης αντί της τηλεόρασης...

The Mechanic(2011)

Βαθμολογία : 7/10

Χαρακτηριστικό της ταινίας ο πρωταγωνιστής Jason Statham. Το αναφέρω πρώτο πρώτο για να καταλάβετε τι στυλ είναι η ταινία...και η σωστή απάντηση είναι "δράσης", πολύ δράσης.
Για όσους από εσάς γνωρίζετε τον ηθοποιό και τις ταινίες του όπως "Transporter" "death race" κλπ να ξέρετε ότι

I Am Number Four(2011)

Βαθμολογία : 6.4/10

Δυστυχώς άλλη μια ταινία που είχαμε υψηλές προσδοκίες και δεν τις έφτασε....Τουλάχιστον όμως δεν μας απογοήτευσε εντελώς. Η πλοκή της ταινίας είναι λίγο μυστήρια και όση ώρα κάνεις να την καταλάβεις βαριέσαι λίγο αλλά αφού αρχίσεις να συνηθίζεις στο τι γίνεται έρχονται οι battle scenes που έχουν κάποια ικανοποιητικά εφέ αφού είναι και ταινία φαντασίας άλλωστε (αυτό έλειπε να μην είχε εφέ).
Βλέπεται σε χαλαρή φάση για να περάσει η ώρα σας...

Drive Angry(2011)

Βαθμολογία : 6.9 /10

Θα είμαι ειλικρινής...βάσει σεναρίου και υπόθεσης γενικά δεν έλεγε και πολλά η ταινία αλλά μας κέρδισε το cast και όλα τα εφέ...και είχε αρκετά εφέ, και γρήγορη οδήγηση και έναν περίεργο τύπο που αργείς κάποια ώρα να καταλάβεις τι ρόλο βαράει στην ταινία.

Trivia : Τον ηθοποιό που παίζει αυτόν τον "περίεργο τύπο" που ανέφερα πιο πριν τον γνωρίσαμε οι περισσότεροι μέσω της γνωστής σειράς Prison Break και εδώ μας αποδεικνύει ότι μπορεί να παίξει πετυχημένα και άλλους ρόλους


Adjustment Bureau(2011)

Βαθμολογία : 6/10

Πολύ παραπλανητικό trailer και κριτικές κριτικών. Όχι δεν ήταν σαν το inception όπως ακούστηκε αντιθέτως και μόνο που το είπαν αυτό μας έφερε σε μεγαλύτερη απογοήτευση η ταινία. Είναι ταινία φαντασίας με δράση και γνωστό cast. To σενάριο ίσως θα μπορούσε να ήταν καλύτερο ώστε να φτάσει και τις προσδοκίες μας βάσει κριτικών. Παρ'όλα αυτά γενικά βλέπεται η ταινία για να περάσετε την ώρα σας αλλά δεν είναι και τόσο συγκλονιστική όσο θα περιμένατε.

Rango (2011)

Βαθμολογία: 6 /10

Πρόκεται για κομωδία-παιδικό. Κερδίζει πόντους για τον Johny Depp στον πρωταγωνιστικό ρόλο της σαύρας Rango αλλά όσο περνάει η ταινία χάνει χιούμορ και κουράζει λίγο. Οι μικρότεροι θεατές θα βάζαν μεγαλύτερη ίσως βαθμολογία αλλά για εμάς τους υπολοιπούς είναι ταινία μάλλον μόνο για μικρούς και όχι τόσο για μεγάλους..

Paul (2011)

Βαθμολογία : 6.6/10

Ας αρχίσουμε με τα βασικά... είναι κωμωδία. Προσωπικά μου άρεσε αν και σου παίρνει λίγη ώρα στην αρχή να την συνηθίσεις μετά σου αρέσει, οπότε αν δεν είστε και πολύ υπομονετικοί μην την ξεκινήσετε. Έχει να κάνει με έναν εξωγήινο στη γη ο οποίος όμως προσπαθεί να βρει τρόπο να γυρίσει σπίτι του ( ΕΤ go home φάση) ως βοηθοί του σε αυτήν την "αποστολή" είναι 2 άγγλοι πορωμένοι με τα κόμικς και μία τραγικά θρησκευόμενη κοπελίτσα που όσο περισσότεροι ώρα περνάει μαζί με αυτούς τους 3 τόσο αφηνιάζει. Πρόκειται για ένα αγγλο-αμερικάνικο πάντρεμα και αυτό φαίνεται από τις ατάκες.

23.5.11

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Βαθμολογία: 7.5/10

Εξίσου καλή θα έλεγα με τις προηγούμενες, με πολύ μικρές όμως διαφορές. Ξεχωριστή πινελιά οι γοργόνες, ο γνωστός Μαυρογένης με μερικά "μαγικά" και ζόμπι και το γεγονός ότι ο αγαπημένος Τζακ Σπάροου δείχνει για άλλη μια φορά πόσο ευρηματικός μπορεί να γίνει όχι μόνο για ένα θησαυρό αλλά και για μια παλιά αγάπη.

Red Riding Hood (2011)

Βαθμολογία : 4.5/10

Από τις ταινίες που δεν συστήνω (φαίνεται άλλωστε και από την βαθμολογία). Πρόκειται για την κλασική ιστορία της κοκκινοσκουφίτσας με μικρές παραλλαγές ώστε να φέρνει περισσότερο σε θρίλερ. Δεν μπορούμε να πούμε πως το πετυχαίνει ιδιαίτερα αλλά παίρνει πόντους για το ότι τουλάχιστον για το ωραίο (εμφανισιακά) cast και επειδή καταφέρνει έστω για λίγο να σε μπερδέψει από το να αντιληφθείς το τέλος.

Road to Perdition (2002)

Βαθμολογία: 8.2/10

Αν και παλιά σίγουρα μία από τις ταινίες που αξίζουν να τις δει κανείς. Με τον Tom Hanks σε πρωταγωνιστικό ρόλο μεταφερόμαστε σε σκηνικό παλιάς εποχής, όπου ο Hanks υποδύεται έναν επαγγελματία δολοφόνο. Το υπόλοιπο cast συμπληρώνεται με τους Paul Newman, Jude Law και άλλους. Άπίστευτες ερμηνείες, πλοκή και ανατρεπτικό τέλος.
enjoy!

22.5.11

Insidious (2011)

Βαθμολογία: 5,5/10

Με επιείκια έχει βαθμολογηθεί η συγκεκριμένη ταινία καθώς πρόκειται για θρίλερ που ίσως να φόβιζε μόνο παιδάκια. Κάνουν μια καλή προσπάθεια να τρομάξουν τους θεατές με την όλη ιδέα του σεναρίου αλλά για τους λάτρεις των θρίλερ εκεί έξω η ταινία χαρακτηρίζεται ως "χάσιμο χρόνου"

The Lincoln Lawyer (2011)


Βαθμολογία : 7.6/10

Mια από τις καλύτερες ταινίες που βγήκαν τελευταία. Αστυνομική, με δράση και ανατροπές. Άλλη μια ταινία με γνωστό cast και πρωταγωνιστή τον Matthew Mcconaughey σε ρόλο δικηγόρου με ειδικότητα στους ένοχους πελάτες.



Limitless (2011)

Βαθμολογία : 6.7/10

Μπορεί και να είναι λίγο αυστηρή η βαθμολογία σαυτήν την ταινία, αλλά καλύπτεται ο μέσος όρος θεατών. Το έργο βλέπεται άνετα, δεν κρατάει πολλή ώρα ώστε να βαρεθείτε, έχει δράση, γνωστό cast και βασίζεται σε κάτι διαφορετικό ως ιδέα. Το προτείνω για χαλαρή σπιτική βραδυά.


Just Go With It (2011)

Βαθμολογία: 7,5/10

Απολαυστική ρομαντική κομεντί, υπέροχο cast. Την προτείνω χωρίς πολλές εξηγήσεις.
Λίγα λόγια για την ταινία : Πρόκειται για μια αλυσίδα ψεμμάτων που παίρνει την κατρακύλα. Ο ήρωας , Adam Sandler, παριστάνει τον παντρεμένο προκειμένου να έχει επιτυχία με τις γυναίκες μέχρι που ερωτεύεται και για να πετύχει η νέα του σχέση πρέπει να τερματίσει τον "φανταστικό" του γάμο. Όταν η νέα του όμως αγαπημένη δεν πείθεται για τον χωρισμό έρχεται η Jennifer Aniston ως υποτιθέμενη μέλλουσα-πρώην σύζυγος του Sandler για να την καθησυχάσει.

How do You Know (2010)

Βαθμολογία: 4.3/10

Αλλιώς την περιμέναμε με το "αστείο" cast που έχει και αλλιώς τελικά μας βγήκε. Μια μέτρια ρομαντική κομεντί με ελάχιστη αίσθηση χιούμορ και περισσότερη αίσθηση μπερδέματος καθώς δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς θέλει να δείξει ο σεναριογράφος. Έχει να κάνει με αποφάσεις, ένα ερωτικό τρίγωνο και τον Τζακ Νίκολσον .ίσως τον μόνο που αξίζει στην ταινία. Όπως καταλάβατε δεν την συστήνω εκτός αν δεν σας πιάνει ο ύπνος.

21.5.11

Sucker Punch (2011)

Βαθμολογία : 7 /10

Θα λατρέψετε το cast είτε είστε άντρες είτε γυναίκες. Πρόκειται για ταινία φαντασίας συνδυασμένη με δράση και αγωνία. Έχει πολλές αλλαγές σκηνικού ,για να μην βαριέστε, ενώ παράλληλα δείχνει νέες και όμορφες κοπέλες να "παίζουν ξύλο" αλά video game style. Αξίζει να σημειωθεί και το ανατρεπτικό τέλος της ταινίας. Τη συστήνω για να περάσει ευχάριστα η ώρα σας...

Εxtra Ιnfo: Η ταινία έχει απίστευτο soundtrack με διασκευές γνωστών κομματιών και όχι μόνο.


Devil (2010)

Βαθμολογία: 5.6/10

Θρίλερ αγωνίας και λίγο σπλάτερ ίσως. Αξίζουν οι σκοτωμοί ,καθώς γίνονται μέσα σε ένα ασανσέρ κατά τη διάρκεια μπλακ-αουτ και μόνο και παρόλαυτα δεν είναι μονότονοι, και το τέλος της ταινίας. Δεν αξίζει η υπόθεση και σε κάποιες φάσεις εύχεσαι να υπήρχε καλύτερο cast.

Tron Legacy (2010)

Βαθμολογία: 6,7/10

Ταινία φαντασίας αλλά και δράσης. Ωραία γραφικά που τραβούν την προσοχή ωστόσο οι φαν των ταινιών sci-fi ίσως να περίμεναν κάτι παραπάνω. Βλέπεται άνετα αλλά περισσότερο για να περνά η ώρα αν δεν έχετε τι να κάνετε και θέλετε μια ταινία που να μην χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην υπόθεση.

Let me In (2010)(american version)

Βαθμολογία: 6.9/10

Σε αυτήν την ταινία οι απόψεις διύστανται. Ρόλο εδώ μάλλον παίζει το μέρος που την είδε ο καθένας. Όσοι την είδαν σε σινεμά θα δώσουν βαθμολογία κάπου στο 5 με 6 αλλά όσοι την είδαν στο σπίτι τους δίνουν κατι ανάμεσα σε 7 και 8 και αυτό γιατί αν και βλέπεται δεν είναι από αυτές που βλέπονται στο σινεμά. Να πούμε καταρχάς ότι πρόκειται για θρίλερ, όχι τόσο σπλάτερ όμως (όπως θα περίμενε κανείς από θρίλερ με βαμπίρ) όσο αγωνίας περισσότερο να καταλάβεις τι γίνεται. Τη συστήνω για σπιτική βραδυά με φίλους χαλαρά.

You Will Meet A Tall Dark Stranger (2010)

Βαθμολογία : 2/10

Ναι μπορεί η ταινία να έχει την υπογραφή του Woody Allen αλλά ΜΗΝ την δείτε... εκτός αν είστε φαν του Woody. Δεν έχει τέλος, δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται, δεν έχουν ιδιαίτερο happy end οι ήρωες και πολλά άλλα..Το ξέρω ότι αναρωτιέστε "Τότε γιατί 2 και όχι 0?" για ΕΝΑ και μόνο λόγο....το cast!

Fair Game (2010)

Βαθμολογία: 8,8/10

Εξαιρετική ταινία δράσης. Πρόκειται για αληθινή ιστορία όπου δείχνει τι συμβαίνει σε μια αμερικανίδα πράκτορα όταν ο άντρας της "εκνευρίζει" την κυβέρνηση λέγοντας την αλήθεια. Τα γεγονότα διαδραματίζονται χρονικά κοντά στον πόλεμο με το Ιράκ.
Hint : Μπορεί να είναι λίγο μεγάλη σε διάρκεια αλλά αξίζει τον κόπο.
Δείτε το trailer:

And Soon the Darkness (2010)

Βαθμολογία: 6/10

Δυστυχώς άλλη μια ταινία που μας είχε ανεβάσει τις προσδοκίες και τελικά μείναμε με το.. ποπ κορν στο χέρι. Έχει δράση, όχι όμως όση περιμένουμε, καθώς έχει να κάνει με την εξαφάνιση νέων και όμορφων κοριτσιών σε ένα παρακμιακό χωριό-πέρασμα.

Love and Other Drugs (2010)

Βαθμολογία: 6,5/10

Όσοι από σας είστε φαν των ρομαντικών ταινιών ίσως να πιστεύετε ότι αξίζει και καλύτερη βαθμολογία.. Πρόκειται ,όπως προείπα ,για ρομαντική ταινία με στοιχεία δράματος. Έρωτας μετ' εμποδίων με άλλα λόγια.
Movie Trivia : Θα μάθετε και λίγα για την προέλευση του χαπιού Viagra :-P

ΣΧΟΛΙΑ

Πρότεινε και εσύ ταινία για κριτική αφήνοντας το σχόλιό σου πιο κάτω...

ABOUT

Για να μην χάνετε το χρόνο σας με ταινίες που δεν αξίζουν....
Εδώ θα βρείτε κριτικές από καινούριες και παλιές ταινίες.
Μπορείτε να κάνετε request ταινίας αφήνοντας σχόλιο στην καρτέλα "Σχόλια" και θα βλέπετε σύντομα την κριτική.